Welkom

Ik vind mijn inspiratie in de geometrie: Lijnen, rechthoeken, kubussen, de bolvorm, cilinders, enzovoort. Ik werk zowel in het platte vlak als ruimtelijk. Tekeningen, computerprints op groot formaat en installaties.

Mijn werk wordt gekenmerkt door concrete, heldere vormen. Je ziet direct wat het is, visueel beheersbaar. Het is wat het is, niet impressionistisch, geen verborgen betekenissen. Er is geen andere betekenis dan zichzelf.

De  beeldelementen zijn los van elkaar te onderscheiden, maar in de opbouw vormen ze samen één geheel.   

Het gaat in mijn werk vooral om kleur, vorm, contrast en compositie. 

Als beeldelementen niet nagelvast aan elkaar bevestigd zijn, zoek ik naar een opstelling die in de ruimte past en daarmee een verbinding aangaat. Dat betekent dat een ruimtelijk werk in de ene omgeving anders is neergezet dan in een andere.

Ik tracht zoveel mogelijk “de perfecte vorm”  te bereiken, zowel in het maakproces als in de onderdelen van de installatie. Wat het maakproces betreft: De vormen worden zorgvuldig en met precisie ambachtelijk gezaagd en geschuurd, uitgevoerd in hout en MDF, dat ik afwerk met verschillende materialen. Acryl- en alkydverf, lak, computerprints op papier, textiel en tape.

Het werk is af als de uitvoering met de beschikbare middelen zo nauwkeurig mogelijk is gemaakt en de voor die ruimte ideale compositie is gevonden.